Umesto štetnog sladoleda, rashladite se uz zdravi gaspaćo!
Nalazimo se usred letnjih vrućina, pa nam se nekad desi da odlutamo do frižidera sa izuzetno nezdravom namirnicom, sladoledom, da se njome barem malo rashladimo.
Osim što su ledene namirnice same po sebi štetne po zdravlje ljudi, kao i jela koja konzumiramo u vrelom stanju (hrana koju konzumiramo treba da bude temperature kao i naše telo, o čemu će biti reč kasnije), sladoled je veoma štetan jer u sebi sadrži kravlje mleko (često od inficiranih krava, tretiranih antibioticima i raznim drugim lekovima), beli šećer, veštačke bOje i ukuse, kao i druge štetne supstance.
Zbog toga imamo predlog da se rashladite na drugačiji način!
U pitanju je ukusni gaspaćo, špansko nacionalno jelo, koje se prvenstveno pravi od paradajza, krastavaca i bosiljka, konzumira u sirovom obliku, a koji je veoma uskusan, zdrav i pun vitamina.
Potrebni sastojci:
1/2 kg isečenog paradajza
1 krastavac, oljušten i iseckan na kockice
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
malo soka od limuna
malo bosiljka
Sve sastojke osim krastavca i bosiljka stavite u blender i izmiksajte, a zatim dodajte krastavce i ukrasite bosiljkom. Držite oko pola sata u frižideru i voila! Vaš osvežavajući obrok je gotov!
Prijatno!