Ukoliko vam se svideo članak o bio-bašti na vašoj terasi, sigurno će vam se svideti i ideja o pretvaranju vašeg stana u zeleno utočište od gradske vreve.

Naime, Samer Rejn Ouks, model i pisac, stvorila je pravi mali raj za sebe i svoje goste u jednom sasvim običnom stanu u Bruklinu (Njujork). Ova simpatična mlada dama svakodnevno kupuje razne vrste bilja, cveća i voća i njime ukrašava svoj životni prostor. Kako kaže, najviše je inspiriše sam ulazak koji poredi sa ulazaskom u čarobnu šumu.

Biljkama je ovenčala čak i krevet na kome spava, radni prostor, kao i kuhinju gde se idealno uklapaju u boju zidova. U svojoj pozamašnoj kolekciji poseduje preko 500 biljaka, među kojima su i geranijum, kubanska žalfija, banane, ananas, grm bibera, slatki krompir i još mnogo drugih vrsta.

Samer troši oko 100$ mesečno na nove biljke i njihovo održavanje, kao i svakodnevnih 30 minuta slobodnog vremena na rad oko njih. Prema svojim "zelenim mezimcima" se ophodi s nežnošću i ljubavlju, pa im čak pušta i muziku, od vedskog istočnjačkog pojanja, preko klasike do hevi metala.

Za sebe smatra da će jednog dana umesto "luckaste starice sa mačkama" postati "luckasta starica sa biljkama". 

Ceo prilog o ovoj simpatičnoj njujorčanki možete pogledati na kanalu YouTube, a možete da pratite i njen rad na Instagramu

kaktusi